BENNY AND THE BANGERS

         
       
         
Benka Nyberg Hasse Karlsson Pelle Karlsson Mårten Hagelin  
 
Sång Gitarr Trummor Bas  

 

 

The Benny story

Benny and the Bangers är ett band med en samling unga farbröder som spelar så kallade "covers" precis som landets symfoniorkestrar gör, fast inte klassisk musik i den meningen. Vi inriktar oss nödvändigtvis inte på de för tillfället aktuella listettorna utan på lite äldre material som framför allt vi själva tycker om.

Bandet har existerat sedan 1984 och de senaste 14 åren med dagens manskap. Under åren har BATB samlat på sig en repertoar bestående av ca 200 låtar. Grundstommen i bandet är bas, gitarr, trummor samt två leadsångare. Sedan 1993 är manskapet utökat, när omständigheterna tillåter, med en blåssektion i "Assars Brass" (sax, trumpet, trombon).

Assar Gunnarsson själv har emellertid med all rätt tagit pension från och med i år (2002) och ersatts med Jörgen Carlsson vid trombonen som även återfinns i reggaebandet Kalle Baah. Trumpet blåses av ytterligare en rastaman som heter Johan Wester och saxofonen hanteras av "grammis" Jocke Westman som också finns i Spånka NKPG:s laguppställning.

Repertoaren har sin tyngdpunkt i rythm´n´blues, rock´n´roll, boogie, blues och soul från 50- 60- och 70-talet med många av de klassiska hitsen och  många som borde varit hits.

Artister som Delbert McClinton, ZZ Top, Rolling Stones, The Who, The Blues Brothers, Fabulous Thunderbirds, Chuck Berry, Rod Stewart, Creedence..., Roomful of blues, Eric Clapton samt många fler förekommer allt som oftast på spellistan för en kväll.

BATB har även kompat och turnerat med andra svenska artister som t.ex. Owe Törnqvist, Mats Ronander, Björn Wallde & Svante Grundberg.

Så efter ett flitigt turnerande sedan 1984 på Sveriges pubar, musikklubbar, festivaler och liknande näringsställen, har BATB blivit ett synnerligen tajt och rutinerat band.

Efter 14 år och många förfrågningar blev även en live-CD inspelad i maj -98 på Eksjö Stadshotell och sedermera pressad och utgiven år 2000 efter mycket möda och stort besvär. Om det blir någon mer skiva återstår att se.

Under 2007 gick tyvärr bandets ena sångare Rogga Andersson bort. Saknaden är stor. Benny and the Bangers lade också under 2007 bandet på is tillsvidare, men återuppstår ibland om lusten faller på.